Homeserver Gira – dedicat pentru cladirile inteligente.

Homeserverul Gira este un sistem dedicat controlului casei inteligente prevazuta cu sistem KNX. Prin aplicatia GIRA Interface utilizatorul se conecteaza la Homeserver si controleaza sistemul KNX (sistemul de iluminat, sistemul HVAC) sistemul audio, sistemul cctv si sistemul de videointerfonie. Extinderea sistemului KNX cu Gira Homeserver  utilizatorul beneficiaza de foarte multe avantaje.

Prin Interfata GIRA   toti  beneficiarii au acces la toate sistemele cladirii. Toate pot fii controlate  de la distanta. Cu un singur deget ocupantii pot selecta scenarii de lumina, pot controla temperatura, pot ridica sau cobori storurile si jaluzelele pot vedea cine suna la usa sau pot vedea camerele de luat vederi sau pot selecta muzica dorita in camera lor.

Legatura cu Homeserverul Gira prin reteaua casei permite accesul foarte usor si simplu la functiile casei inteligente. Interfata GIRA este accesibila pe iPhone,Ipad,iPod touch si sistemele Android . Meniul de navigare este  user-friendly. Sistemul permite cresterea nivelului de securitate al casei prin notificare utilizatorilor in cazul unui eveniment tehnic sau de securitate.

Homserverul Gira permite creare link-urilor pentru  functiile sistemului inteligent pentru fiecare camera in parte. Lumini,dimare,temperatura, storuri,scenarii,interfon,controlul TV etc.

Prin instalarea unui Plug In Interfata Gira controleaza sistemul audio multiroom Revox. Permite distribuirea si controlarea muzicii in fiecare camera distinct.Fiecare ocupant poate selecta ce muzica doreste si ce sursa doreste individual. Poate fii integrat in scenele sistemului inteligent.

Controlul centrala al tuturor sistemelor  cladirii la o apasare de deget.

Utilizatorii pot controla temperatura ambientala in fiecare camera local din controllerul de camera sau cu ajutorul Homeserver-ului de la distanta prin internet, in functei de sezon sau de periada zilei.

Design personalizat pentru fiecare camera in functie de preferintele fiecarui utilizator in parte.

Cand ajungi acasa-activezi scenariu de intampinare printro atingere de deget.

Controlezi sistemul de irigatii.Sistemul poate decide singur cand sa porneasca, in functie de starea vremii .(preluata de pe internet sau de la statia meteo GIRA).                                                                                             .

Prin Gira Interface utilizatorii se pot conecta la sistemul Gira  Homserver si sa controleze toate sistemle  Casei Inteligente. Aplicatia este disponibila pe iPhone, iPad si sistemele Android.

Cum ar fii daca…?

…cand intri in  acasa  toate sistemele se trezesc la viata dupa un scenariu stabilit de tine?

…cand vrei sa vezi un film, prin apasarea unui buton casa ta te intelege si porneste televizorul , lumina se seteaza la intensitatea  dorita?

…cand pleci de acasa prin apasarea unui buton toate luminile se sting, sistemul de climatizare trece in regim “iesit din casa” , sistemul de securitate se armeaza.

Integrarea camerelor de luat vederi

 • Iluminat de tip on/off
 • Iluminat dimabil – cu reglaj de flux luminos
 • Iluminat pe baza de senzori – senzori de detectie a miscarii, statie meteo, etc.
 • Scenarii prestabilite
 • Toate off/Toate ON
 • Scenarii de securitate. Crearea impresiei ca este cineva acasa.
 • Actionarea rapida prin apasarea butoanelor sau remote prin aplicatia de pe telfon/tableta

Integrarea sistemului videointefon

 • Temperaturi placute în încaperi prin control individual al temperaturii în fiecare camera.
 • Costuri de încalzire reduse datorita controlului valvelor de încalzire.
 • Un climat sanatos pentru somn multumita reducerii automate a încalzirii pe timp de noapte.
 • Temperatura în încapere este coborâta automat când sunt deschise ferestre

Integrarea sistemului multimedia

 • Controlul central al storurilor actionate electric prin apasarea unui singur buton.
 • Protectia automata de lumina excesiva a soarelui sau în caz de furtuni este asigurata de marchize sau storuri care reactioneaza la senzori de soare si de vânt.
 • Protectia împotriva spargerilor este asigurata de storuri si rulouri cu temporizare care asigura protectie atunci când nu este nimeni acasa.